Graafisen suunnittelun alkeet 2

Graafisen suunnittelun alkeet 2 / Siihtalan Kulttuuritehtaan opetustiloissa

///KURSSILLE TAVOITELLAAN VIELÄ OPISKELIJAMINIMIÄ TÄYTEEN, ILMOITTAUDU MUKAAN NIIN SAADAAN KURSSI ALKAMAAN (ilmoittautumisaikaa pe-aamuun 7.3. saakka)///

Lauantaina 14. maaliskuuta klo 12 - 17 // Sisältää ruokatauon klo 15

Tervetuloa graafisen suunnittelun koulutukseen, jossa harjoitellaan ilmaisen Gimp-ohjelmiston sekä Affinity Designer -piirto-ohjelman käyttöä! Koulutus keskittyy visuaalisten markkinointimateriaalien tuottamiseen em. ohjelmistoilla. Tutustumme myös graafisen suunnittelun perusteisiin hyvin käytännönläheisellä otteella.

Koulutus on suunnattu jo jonkin verran graafisen suunnittelun ohjelmistoja käyttäneille tai niihin pintapuolisesti tutustuneille. Koulutuksen tehtävät ovat yksinkertaisemmasta päästä ja etenemistahti mukautuu jonkin verran myös osanottajien mukaan.

→ Aloittelijoille suunnattu (Alkeet 1) koulutus järjestetään 7.3.
https://www.facebook.com/events/788134058339729/

--

Gimp on open source -pohjainen kuvankäsittelyohjelma, mutta tekstinkäsittely- ja muotoiluominaisuuksiensa johdosta sillä voi tarvittaessa tehdä myös kevyitä taittotöitä. Ohjelmiston ehdottomina etuina ovat sen ilmaisuus & toimivuus hyvin monella eri käyttöjärjestelmällä. 

Yhtään ammattimaisempiin suunnittelutarpeisiin kannattaa sijoittaa jo hieman rahaa ja ostaa vaikka jokin Affinityn tuoteperheen ohjelmisto. Käyttöliittymän intuitiivisuus säästää runsaasti aikaa varsinkin monimutkaisemmissa suunnittelutehtävissä, mutta helpottaa myös nk. sisäänajoa. Affinityn ohjelmista löytyy lisätietoa suht. nopeallakin googlettelulla. Mielestäni paras lukemani summaus on, että Affinity ei aivan pysty kilpailemaan Adoben kanssa ammattigraafikon työkalupakettina, mutta astetta kevyempään graafiseen suunnitteluun, mukaanlukien alan keikkatyöt, se sopii loistavasti.

Gimpin työkalut ovat parhaimmillaan kuvankäsittelyssä ja muussa nk. rasteripohjaisessa työskentelyssä. Affnity Designer on taas ennenkaikkea vektoripiirto-ohjelma, joka painottaa sen työkalut skaalautuvan grafiikan luomiseen. Molemmat ymmärtävät jonkin verran myös toista toimintalogiikkaa, eli kummastakin löytyy sekä rasteri- että vektorityökaluja. Samalla ohjelmista voi halutessaan muodostaa “työskentelyparin”, jossa hyödynnetään kummankin vahvuuksia.

On hyvin suositeltavaa, että ohjelmistot ladataan jo ennakkoon. Tämä nopeuttaa koulutuksen alkua! Testaa mahdollisuuksien mukaan ohjelman toimivuus koneellasi etukäteen.

Gimp (toimii useimmilla käyttöjärjestelmillä): https://www.gimp.org/ 

Affinity Designer (koulutusta varten ei välttämättä tarvitse ostaa ohjelmiston lisenssiä, vaan harjoittelemaan pääsee myös kokeiluversiolla, joka löytyy aivan sivuston alalaidasta klikkaamalla “Free Trial”: https://affinity.serif.com/en-gb/designer/

--

Koulutuksen runko:

Graafisen suunnittelun perusteita
Harjoittelutehtävät Gimpille ja Affinitylle
Itsenäistä työskentelyä

1. Käymme läpi graafisen suunnittelun perusteita hyvin käytännöllisellä tasolla. Peilaamme teoriaa "tosielämän" esimerkkeihin.

2. Luomme Gimp-ohjelmistolla digitaalisten alustojen mainoskuvan. Tämän jälkeen suunnittelemme julistetaiton Affinity Designer -ohjelmalla.

3. Itsenäisen työskentelyn osiossa voimme jatkaa edellisiä tehtävänantoja tai soveltaa oppeja johonkin omaan harjoitustehtävään. Annan tarvittaessa ohjeita ja vinkkejä itsenäisen työskentelyn tueksi.

--

Kursseihin ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille (1 tai 2) Facebookissa tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen: sydanlankary@gmail.com

Maksuaikaa laskulla on runsaasti, joten maksat kun sinulle parhaiten sopii lähikuukausien aikana.

Kurssipäivän hinta laskulla:

35 € Sydänlangan jäsenille
40 € ei-jäsenille

Huom: Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja on rajoitetusti!

Järjestäjä lähettää paikkavarauksen yhteydessä kurssilaskun sähköpostiisi (maksuaikaa maaliskuun loppuun). Minimiosallistujamäärä 10 henkeä ja maksimi 18.

Työpaja järjestetään Joensuun Kulttuuritehdas Siihtalan opetustiloissa. 

Kurssia tukee Maaseudun Sivistysliitto.


/--------------------------------------------------/


Kouluttajana toimii Eetu Haverinen, joka on visuaalisen suunnittelun, viestintä- ja media-alojen sekatyömies. Tällä hetkellä hän työskentelee videotuotantoyhtiö Kreatos Films:ssä, tekee freelance-keikkoja valokuvauksesta koulutuksiin ja on juuri perustamassa uutta media-alan yritystä. 

Haverinen on oman substanssiosaamisensa kautta erikoistunut ilmasto- ja ihmisoikeuskysymyksiin - viimeisimpänä projektina Awareness to Action -kuvituskampanja, johon voi tutustua täältä: https://awarenesstoaction.info/. Vapaa-ajalla Haverinen puuhailee mm. taideprinttien, videoprojisointien ja musiikin maailmoissa ja löytyy milloin Karjalan metsistä, milloin Saarenmaan särkiltä.

https://vignettedaydreams.com/
https://www.instagram.com/haveriseneetu/
https://www.kreatosfilms.com/